Foreningsnyt

Medaljeregn ved landsmesterskaberne

Swimteam Neptun havde igen i år en god flok svømmere kvalificeret til Landsmesterskaberne i svømning, der foregår i Ikast.
Svømmerne kommer fra alle klubbens konkurrencehold, og det er derfor en god tur for klubben, hvor konkurrenceafdelingen rystes sammen på tværs af unge D-holdssvømmere og helt op til de erfarne masterssvømmere.
Swimteam Neptun deltog bevidst ikke med helt så mange svømmere i år, som sidste år, da en del svømmere blev hjemme for at træne til fx Danske juniormesterskaber, eller Vestdanske årgangsmesterskaber, samt andre stævner. Det stod de deltagende svømmere dog ikke tilbage for, og Swimteam Neptun tog, trods et mindre hold, hele 29 medaljer med hjem fra landsmesterskaberne, hvoraf de 11 var af guld.
Det var især dejligt at se, hvor bredt medaljeregnen, som vi må kalde den, fordelte sig ud over de mange talentfulde svømmere, som Swimteam Neptun har og er ved at opfostre. Fra Oliver Sommer på klubbens talenthold; D-holdet, til Esben Rasmussen, der svømmer på klubbens mastershold og samtidig er træner i klubben. Og mange derimellem. Det bringer spændende perspektiver med sig.
Der var flere større medaljeslugere i blandt, dog, som f.eks: Maja Volke, Andreas Laursen, Morten Jensen, Lea Lund mv. Derudover tog flere Neptun svømmere for sig “af retterne” enten individuelt og/eller i form af holdkapperne undervejs.
Trænerstaben er selvsagt meget tilfreds med de flotte resultater, også når man ser væk fra medaljerne, hvor der blev svømmet nogle meget flotte løb undervejs! Der var også svømmere, der rejste hjem uden medaljer, men med meget flotte svømninger i bagagen, og de kan derfor være mindst lige så tilfredse. Det overordnede mål for Swimteam Neptun er “udvikling”, og det har alle svømmere levet flot op til, ved dette stævne! Nogle er ved at finde deres niveau igen, nogle er rykket godt forbi deres tidligere niveau, og nogen gjorde sig pludselig meget bemærket i ft. deltagelse v. nationale mesterskaber senere på året! Så alt i alt er det en tilfreds trænerstab, og cheftræner Morten Brøndum, der ser frem mod resten af sæsonen;
– Lige nu venter der, for de tilbageblevne, en rigtig hård uge i bassinet, inden vi tuner ind mod topningen i slutningen af marts måned. Men det gælder mest for juniorerne.
For bl.a. årgangssvømmerne var dette et rigtig spændende stævne. Vi har en dygtig gruppe, der blev hjemme for at træne, men vi fik “papir på”, at vi også har nogle rigtigt dygtige på vej, som formentlig kommer til at slutte sig til truppen, der skal deltage i nationale mesterskaber. Vi er meget tilfredse med svømmerne, årgang eller ældre”, udtaler cheftræneren.
Nu trænes der, som nævnt, videre, og så skal swimteam Neptun på træningslejr i påsken. Også en begivenhed, der vækker stor begejstring, og som svømmerne glæder sig til. Summa summarum; Landsmesterskaberne var en fantastisk start, på et meget spændende forår for Neptun!

Kommentarer