Livsstil og forbrug

Lån: Hvordan får du optaget det bedste lån?

Det kan være nødvendigt at optage et lån, hvis man ikke kan få hverdagen eller måneden til at hænge sammen økonomisk. Hvis man eksempelvis får en uforudset udgift som en tandlægeregning eller bilregning, så kan budgettet vælte, når man allerede sidder stramt i økonomien. Der er derfor mange, der vælger at optage et lån – men hvordan sikrer du dig, at du optager det billigste lån?

Find den bedste løsning

Når du optager et lån, er det vigtigt, at du ikke tager en forhastet beslutning, men derimod ser hvilke udbydere, som har det mest fordelagtige tilbud til dig og din situation. Vi anbefaler derfor, at du sammenligner lån, idet du vil få det bedste indblik i, hvilket lån du egentlig optager. Du skal nemlig blandt andet forholde dig til omkostningerne ved oprettelsen, renter og de årlige omkostninger i procent (ÅOP).
Man skal nemlig huske på, at der vil være nogle omkostninger ved at optage et lån, hvorfor det er vigtigt at se efter ÅOP. ÅOP viser lånets årlige omkostninger, hvilket betyder, at det er det, som du skal betale udover afbetalingen af lånet. Når du skal finde det bedste lån, er det derfor vigtigt, at du har styr på dette – så du bedre kan sammenligne lånene og finde det bedste tilbud.

Hvor meget skal du betale tilbage, hvis du låner 20.000 kr.?

Typisk vil du kunne sammenligne lån inde på nettet, hvilket er et meget vigtigt forarbejde, inden du optager lånet. Lån f.eks. 20.000 hos en låneudbyder, og se derefter et andet lån på 20.000 kr., her kan både renter og ÅOP variere meget.
Når renter og ÅOP varierer meget, betyder det også, at der ikke er et entydigt svar på spørgsmålet – udover at du altid vil komme til at betale mere tilbage, end du har lånt i første omgang. Dette er vigtigt at tage med i overvejelserne, når man låner penge. Det bedste, du kan gøre, når du optager et lån, er, at du se efter renter og ÅOP.
Det kan være mere fordelagtigt at vælge et lån med en høj rente, hvis ÅOP er lavere end normalen. Renten og ÅOP’en skal dog gerne passe sammen, så den ene ikke er høj, mens den anden er lav.

Der er kommet mere fokus på forbrugslån

Politikerne har sat sig mere ind i forbrugslån eller kviklån, idet det tidligere har været et ukommenteret felt, hvor låneudbyder selv har styret renter og ÅOP. Sådan er det ikke længere, da politikerne har sat et loft for ÅOP. ÅOP til forbrugslån eller kviklån må højst ligge på 35 procent, hvilket betyder, at du ikke længere bliver lokket i en fælde, hvor det bliver umuligt for dig at tilbagebetale lånet på grund af en alt for høj ÅOP.
Når der er blevet fastsat et loft, betyder det også, at lånene er blevet nemmere at sammenligne for dig. Der findes stadig mange forskellige låneudbydere, hvorfor vi også anbefaler, at du altid sammenligner låneforslag, inden du låner pengene. Udover dette er der også en fordel ved loftet, da du nemmere kan gennemskue, hvad en høj ÅOP er, og hvad en lav ÅOP er.
Denne artikel er sponseret indhold

Kommentarer