Foreningsnyt

SAM foreningen vil starte cykelhold

Arkivfoto

SAM foreningen i Randers, der står for Sociale Aktiviteter og Motion, vil som en del af deres faste tilbud, forsøge at etablerer et cykelhold.
– Der har været en stingende efterspørgsel blandt vores brugere, om at starte et cykelhold. For os er det vigtigt, at de tilbud vi har til byens udsatte borgere, er forankret i de ønsker som borgerne har. Hvis vi skal fortsætte succesen med at have så stor en deltagerandel, som vi har i dag, skal det naturligvis ske på brugernes præmisser – fortæller foreningens formand, Henrik Manero Hald.
Næstformanden i foreningen, Sara Eiby, fortsætter:
-Alle ved, at motion og bevægelse forebygger rigtigt mange sygdomme. Og især for den målgruppe vi arbejder med, som lever et liv med misbrug, psykiske sygdomme, hjemløshed og dårlige sociale netværk, er det at indgå i inkluderende fællesskaber, der både har et socialt og sundhedsmæssigt sigte, med til at sikre dem bedre livskvalitet. Jo flere vi kan få med desto bedre, og hvis brugerne efterspørge et cykelhold, så skal vi levere.
Men cykler er dyre, og de fleste brugere af foreningens tilbud, har ikke økonomiske midler til at investerer i nye cykler. Derfor har SAM foreningen kontaktet den socialøkonomiske virksomhed i Randers, ”Finderiet”, for at etablerer et samarbejde med dem, om levering af brugte cykler.
– Vi har lavet en helt fantastisk aftale med ”Finderiet”, der sikrer, at de brugere der ønsker at etablerer et cykelhold, enten kan få istandsat deres gamle cykel for en overkommeligt beløb. Eller alternativt, købe en brugt istandsat cykel for ganske få hundrede kroner. På den måde får alle mulighed for at være med.” udtaler foreningens ansatte koordinator, Rita Wohlfeld.
I forvejen har foreningen en række tilbud om sport og motion, til byens udsatte borgere som eksempelvis svømning, ridning, bowling og fodbold. Tilbud, som hver uge benyttes af ca. 80 borgere, der lever et liv ”på kanten”, og hvor SAM foreningens aktiviteter er et fast holdepunkt i deres hverdag.
– Vi håber inderligt, at vi kan etablere cykelholdet i løbet af april eller maj måned, hvor foråret melder sin ankomst, og hvor fantastiske naturoplevelser kan kombineres med fælles cykeltur. Og hvem ved, måske kan vi lave vores eget hold til Fjordløbet i 2020. Det ville da være helt vildt fedt, hvis vores udsatte borgere kunne stille med et hold, på lige fod med virksomheder, fagforeninger og sportsklubber. Det ville være en succes, både for de udsatte borgere og for SAM foreningen – slutter Rita Wohlfeld.

Kommentarer