Øster Tørslev

Randers: Nødpasning står klar til forlængelse

Arkivfoto

Da statsminister Mette Frederiksen i går, 23. marts meldte ud, at skoler og dagtilbud vil være lukket i yderligere en periode frem til og med 13. april, var der allerede planlagt med situationen i Randers.
– Det er en del af kriseberedskabet også at se frem og være på forkant med situationen. Og derfor var både dagtilbuds- og skoleledelse begyndt at tænke flere uger frem med nødpasning. Vi er nu klar til også at håndtere den situation. Jeg ved at det her er en svær situation for mange familier, og derfor vil jeg også sige stor tak for, at man fortsat finder løsninger på pasning – siger Torben Hansen, der som borgmester er øverst ansvarlig for kriseledelsen i Randers Kommune.
Børn- og Skoleforvaltningen har det daglige overblik over nødpasning. Antallet af børn i nødpasning svinger lidt, og der har i dag været 55 børn i nødpasning i dagtilbud (ud af i alt godt 4100 børn) og 111 børn i SFO.
– Hvis en familie får behov for nødpasning, er det muligt at tilmelde sig nødpasning dagen før senest kl. 16. Det foregår ved, at man henvender sig der, hvor ens barn under normale omstændigheder bliver passet – siger Michael Maaløe, direktør for Børn og Skole og fortsætter:
– Nødpasning er både for dem, der arbejder med kritiske opgaver inden for sundhed, ældre og socialområdet, det er til folk der arbejder inden for den private sektor, og andre der har brug for pasning. Og vi har plads i nødpasningen til at håndtere situationen. Ikke mindst fordi rigtig mange finder gode løsninger på pasning.
Pasning op til Påske
Michael Maaløe understreger, at der også vil blive tilbudt nødpasning i dagene op til påske – ligesom normalt. Der er dermed pasning mandag 6.april, tirsdag 7. april og onsdag 8. april.
– Det er fortsat vigtigt at understøtte det vigtige arbejde som mange forældre yder i samfundet, ligesom det er vigtigt at tilbyde pasning til familier, der har et særligt behov for det – siger Michael Maaløe.
Har man som forælder behov for at finde flere oplysninger, så findes de under www.randers.dk/corona
I alle nødpasninger bliver det håndhævet, at der maksimalt må være 10 personer samlet på én gang og alle hygiejneregler overholdes.

Kommentarer