Fårup

Kreativiteten blomstrer på Fårup Ældrecenter

”Jeg blev så rørt i dag over at se alle de glade mennesker. Alle sang med det bedste de kunne. Alle sang så højt de kunne, så vi kunne høre hinanden på begge etager. Det var så dejligt og en bevægende oplevelse at stå der samlet men hver for sig og synge kendte, glade sange. På en måde er det som om, at vi alle har fået et tættere forhold af at skulle holde afstand. Alle gør sig umage med at finde løsninger på, hvordan vi kan glæde hinanden. Og det må i sandhed siges, at det lykkes”.
Ordene er Hanne Elkjærs. Hanne er distriktsleder i Randers Kommune, Område Vest, og assisterende centerleder på Fårup Ældrecenter.
”Vi har i personalegruppen talt meget om, hvordan vi kan være sammen med borgerne i huset om noget fælles, samtidig med at vi holder stor afstand til hinanden. Det er nu på anden uge blevet til, at vi synger et par sange sammen – til trods for at vores 13 borgere er fordelt på to etager med trapper og vinklede gange imellem. De borgere, som har lyst, sidder i hver deres døråbning. Personalet, både pleje, rengøring, centersygeplejerske og leder, fordeler sig på gangene og op ad trappen”.
Alle får udleveret de to sange. Sidste onsdag var det Fuglene letter mod vinden og Det er i dag et vejr. Og i denne uge Jeg ved en lærkerede og Tørresnoren.
”Alle synger med det bedste de kan. Der skal skråles igennem, for at vi kunne følges ad på gangene, etagerne og trappen. Det lykkedes ikke helt, men det er super sjovt. Vi har moret os så meget alle sammen, og man har kunnet mærke den store glæde og varme, der breder sig igennem huset.”
Bagefter kommenterede flere, at det var så dejligt at synge sammen. De gav udtryk for, at de nød at kunne se nogle af de andre beboere – om end det var på lang afstand”, fortæller Hanne Elkjær, som tilføjer, at personalet arbejder på at få gang i banko og stolegymnastik efter samme opskrift.

Kommentarer