Kultur og events

Folkemøde om FN’s Verdensmål udskudt

Grundet den aktuelle corona-epidemi er folkemøde i Randers om FN’s verdensmål udskudt.
Danmark for Målene, der i 2020 er samarbejdspartner i 48 kommuner for udbredelse af FN’s 17 verdensmål, meddelte tirsdag den 17. marts, at alle folkemøder omkring FN’s verdensmål udskydes. Dermed udskydes det forestående folkemøde også i Randers, da Randers Kommune arbejder sammen med Danmark for Målene om folkemødet.
Folkemødet i Randers skulle have været afholdt den 29. maj 2020 og skulle have været en bæredygtighedsfest for alle kommunens borgere. Som følge af den aktuelle corona-epidemi er festen desværre udskudt. Indtil videre til efter sommerferien 2020.
– Jeg er helt enig i beslutningen om at udskyde. Som situationen er lige nu, kan de mange engagerede folk, som arbejder med indholdet til folkemødet, ikke stå hen i uvished. Så er det bedre at pejle efter en dato lidt længere ude i fremtiden. Samtidig giver det også luft til fuldt fokus på at håndtere den nuværende situation for alle parter – siger borgmester, Torben Hansen.
Tæt på 100 aktører i Randers er p.t. involveret i planlægning af folkemødet i Randers. Aktørernes fælles møder vedrørende planlægning blev aflyst allerede efter regeringens tiltag onsdag d. 11. marts. Alle aktørerne er informeret om udskydelsen, og Randers Kommune arbejder på at finde en ny dato og lægge en ny plan for processen.
– Folkemødet skal være inspirerende, lærerigt og sjovt. Vi ønsker, at så mange borgere som muligt får bedre kendskab til verdensmålene og bliver en del af den bæredygtige udvikling. Lige nu har vi bare ikke mulighed for at skabe det folkemøde, men jeg glæder mig, til vi kan genoptage arbejdet på den anden side af sommerferien – siger Torben Hansen.

Kommentarer