Øster Tørslev

Banedanmark sikrer jernbanedriften under Corona-pandemi

Banedanmark har sendt de fleste medarbejdere hjem som følge af regeringens strategi for at inddæmme spredningen af Corona-virusset.
Samtidig sørger Banedanmark for at sikre jernbanedriften og de store infrastrukturprojekter.
På grund af coronapandemien er mange medarbejdere sendt hjem og arbejder hjemmefra i det omfang, det er muligt. Samtidig arbejder styrelsen på højtryk for at sikre jernbanedriften. Det betyder, at der stadig er medarbejdere på banen hele døgnet. Derudover opfordrer Banedanmark til, at alle undlader at rejse med toget, hvis det ikke er strengt nødvendigt. Men godstransport og passagerer, der skal bruge toget, kan stadig komme frem.
Banedanmark har ansvaret for, at der bliver opretholdt en sikker og punktlig togdrift, og at jernbanesikkerheden altid er under kontrol. Derfor fortsætter Banedanmark med at holde jernbanen kørende på normal vis i den aktuelle situation, hvor hele Danmark er påvirket af corona-virus.
– Vi varetager alle de opgaver, der er nødvendige for at kunne opretholde en sikker og stabil jernbanedrift i Danmark. Det gælder i trafikstyringen, trafikinformationen og arbejdet på selve jernbanen. Samtidig gør vi alt for undgå smittespredning blandt de medarbejdere, der er på arbejde og holder jernbanen i gang – siger Peter Jonasson, fungerende administrerende direktør i Banedanmark.
Trafikstyringspersonale på fjernstyringscentraler og kommandoposter sørger for, at jernbanedriften opretholdes, ligesom de medarbejderne, der dagligt arbejder i sporet, fortsat tager hånd om spor, signaler og kørestrømsanlæg, så togene kan komme rundt i landet. Banedanmarks øvrige medarbejdere, som godt kan arbejde hjemmefra, er ligesom andre offentligt ansatte sendt hjem i 14 dage.
Banedanmark er ansvarlig for en række meget store anlægs- og infrastrukturprojekter, der i disse år er led i at øge mobiliteten, udvikle jernbanenettet og binde Danmark sammen. Det er arbejder, der udføres af private entreprenører. Derfor fortsætter arbejdet på disse projekter umiddelbart ufortrødent.
– Vi fortsætter vores projekter og programmer som planlagt. Lige nu er der naturligvis ingen, der præcis kan spå om fremtiden, men hvis der opstår uforudsete ting, der kan påvirke projekterne, så må vi tage bestik af situationen – siger Peter Jonasson.

Kommentarer